Gotuj z Julią – Niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchni

89.00 

Bostońska stacja Telewizyjna  WGBH rozpoczęła emisję serii programów telewizyjnych Julii Child
pod tytułem French Chef.
Program ten otrzymał nagrodę Peabody  a rok poźniej Emmy.
Jej kolejnymi programami  kulinarnymi- Julia Child & Company towarzyszły

89.00 

Add to cart
Nr kat.: 978-83-62908-82-0 Kategorie: , Autor:

Opis

Product Description

Bostońska stacja Telewizyjna  WGBH rozpoczęła emisję serii programów telewizyjnych Julii Child
pod tytułem French Chef.
Program ten otrzymał nagrodę Peabody  a rok poźniej Emmy.
Jej kolejnymi programami  kulinarnymi- Julia Child & Company towarzyszły ksiązki kucharskie o tych samych tytułach.
Niniejsza ksiązka to owoc czterdziestu lat wspaniałej współpracy  z kolegami po fachu i przyjaciółmi .
Wpadliśmy na jej pomysł w czasie planowania serii telewizyjnej ,złożonej z urywków moich wsześniejszych programów.
Autorka wielu książek i jednocześnie najsłynniejsza kucharka świata jest przykładem jak można  nakładem swojej pracy ,
pasji osiągnąć wszystko.
Julia Child nie była urodzoną kucharką,miłość do kuchni zrodziła się podczas wyjazdu do Loary,gdzie zasmakowły jej francuskie potrawy.
Zaczęła szperać w przepisach i tworzyła też własne,zaczęła uczęszczać do Le Cordon Bleu ,najlepszej kulinarnej szkoły Świata.
Przepisy prerzęntowane w tej ksiązce przydadzą się każdemu,od skomplkowych i egzotycznych do lekkich i  łatwych
w przygotowaniu.